Simo Tarpila Buildpointin ohjelmistoasiantuntijaksi

Ohjelmistoasiantuntijana elokuussa 2019 aloittanutta Simo Tarpilaa voisi luonnehtia rakennusalan diginatiiviksi, sillä erilaiset ohjelmistot ovat kulkeneet tiiviisti mukana ja työn tukena aina uran alkutaipaleelta asti.

Vastuualueeksi tuoreelle tulokkaalle on määritelty urakoitsijoille suunnatut palvelut ja tuotteet, kuten Trimble Connect, Solibri sekä juuri tuoteportfolioon lisätty toiminnanohjausjärjestelmä Urakointi+.

Ensiaskeleet ja erikoistuminen

Simon tie tietomallien pariin alkoi koulun penkiltä, tarkemmin sanottuna Tampereen teknillisestä yliopistosta ja rakennustekniikan puolelta vuonna 2010. Tietotekniikka otti isoja harppauksia rakennusalalla Simon aloitellessa opintojaan ja kehityssuunta alkoi kiehtoa teknologiasta kiinnostunutta teekkaria. Melko perinteikkäänä pidetyn rakennusalan ja uudenlaisten teknologioiden käyttöönotto vaikutti sen verran mielenkiintoiselta yhdistelmältä, että kandidaatintyössään Simo syventyi viranomaistarkastuksiin tietomallintamista hyödyntävässä rakennushankkeessa ja diplomityön aiheeksi valikoitui ”Tietomallipohjaisen kustannuslaskennan hyödyntäminen rakennusliikkeessä.”

Tutkielma poiki valmistumisen jälkeen työpaikan kustannusinsinöörinä. Laskettuaan asuinkerrostalokohteita puolisen vuotta Simo siirtyi konsulttitoimisto Graviconille, missä tietomallikoordinaattorin pesti teki tutuksi useat pääkaupunkiseudun rakentamishankkeet. Tietomallipohjainen rakentaminen oli muutamassa vuodessa siirtynyt pilotointivaiheesta rakennusprojektien perusedellytykseksi.

Buildpointilla pääsee tekemään

Uusi urapolku aukeni, kun Buildpointin liiketoimintajohtaja Teemu Nivell sai puhuttua raksamieheksi itsensä mieltäneen Simon ”pimeälle puolelle” eli puhtaasti ohjelmistojen pariin. Koodausta parin kurssin verran opiskellutta miestä kiinnosti mahdollisuus päästä Buildpointilla rakentamaan ja muovaamaan liiketoimintaa puhtaalta pöydältä.

Vaikka Buildpoint on suhteellisen tuore toimija, Point Group -konsernin tuki ja olemassa olevat prosessit ja toimintatavat tarjoavat tukevan ponnahduslaudan tukiverkkoineen. Simo mieltää itsensä työntekijäksi, joka pitää asiat järjestyksessä ja hoitaa yhden asian kerrallaan kunnialla loppuun saakka. Buildpointin yrittäjähenkisyys sopii kuvaan mukaan erinomaisesti.

– Ensimmäisen viikon perusteella vaikuttaa siltä, että tässä talossa saa laukoa kehitysehdotukset suoraan ja muutenkin toiminta on avointa. Osaan myös arvostaa täällä vallitsevaa asennetta, että kaikki tehdään viimeisen päälle, Simo toteaa.

Ota yhteyttä

Simo Tarpila

Simo Tarpila

Ohjelmistoasiantuntija

simo.tarpila@buildpoint.fi

0400 560 627

Jaa

×

Kiinnostaako rakennusalan tuoreimmat kuulumiset?

Tilaa uutiskirjeemme